Velika Kladuša: Pomozimo da se ostvari želja Aldina Šakinovića

.
Koliko humano i toplo srce imaju građani Velike Kladuše pokazali su zadnjih dana i to po ko zna koji put. Naime, prošlog petka (26. novembra) prerano je prestalo da kuca srce našeg tridesetosmogodišnjeg sugrađanina Aldina Šakinovića.

Iza Aldina ostala je potresena porodica i prijatelji, ali i neostvarena želja, da svojoj porodici, supruzi i djeci izgradi topli dom. Aldin je bio 100% invalid koji se na sve načine trudio izgraditi dom, ali ga je iznenadna smrt u tome zaustavila. Da bi se ta Aldinova želja ostvarila njegovi rođaci u Americi pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju kuće, a porodica u Velikoj Kladuši napravila je facebook stranicu „Neostvarena želja Aldina Šakinovića“ na kojoj se i građani u BiH mogu informisati i uzeti učešće u ovoj humanoj akciji. U samo nekoliko dana ova stranica je bila zatrpana javljanjima kao što su: „od mene imate krov“, „od mene beton“, „od mene namještaj za kuću“, „od mene ciglu“, itd. Javljaju se humani ljudi, privrednici i građani, doniraju male i velike donacije, svi ujedinjeni u jednu misiju, da se Aldinova želja ispuni, da njegovo dvoje maloljetne djece i supruga imaju topli dom. Kako nam je rekao njegov brat Faruk Šakinović radovi na izgradnji su već počeli i nadaju se da će vremenske prilike dozvoliti da teku bez zastoja. Iznenađeni su velikim odazivom i na akciju u Americi i na ovu koju vodi porodica u Velikoj Kladuši, i svih prijateljima imaju samo jedno za reći „veliko HVALA“

Svi koji žele pomoći da se ispuni Aldinova želja svoje novčane donacije mogu uplatiti i na žiro račun njegove supruge Elvise Šakinović otvoren u Raiffeisen banci 1613000080535081, svrha: izgradnja kuće.