Pomozimo studentu medicine: Potrebno još 4.000 eura za operaciju

Sve do prije nešto više od godinu, Amir Badnjević bio je student medicine Univerziteta u Tuzli na petoj godini. Onda kada se školovanju nazire kraj, a planovi za budućnost samo nižu i nameću kao izazovi koji okupiraju svakog mladog čovjeka njegove dobi. Međutim, jedna dijagnoza promijenila sve, učinila mu život sasvim drugačijim i pretvorila ga u borbu.

Preko noći je postao borac. Sada opreznim, ali sigurnim korakom ide ka tome da savlada dijagnozu - karcinom.

Velika promjena ovog čovjeka desila se neplanirano i bez najave. 

-  2. avgusta 2017. godine uradio sam ultrazvuk i pokazalo se da se unutra nalazi slobodna tekućina. Već sutradan sam primljen na Hirurgiju u Bihaću, gdje su doktori odmah posumnjali da se radi o karcinomu. Godinu je trebalo da se ustanovi koja je tačna dijagnoza, o kojoj se vrsti karcinoma radi. Ono što su doktori u BiH znali jeste da se radi o karcinomu mekih tkiva, ali nisu mogli pronaći mjesto primarnog tumora odakle je sve krenulo - kazao je Amir.

Još samo 4.000 eura nedostaje studentu pete godine medicine koje mora uplatiti za operaciju u Francuskoj najkasnije do 15. aprila. Zbog toga smo tu, da požurimo, da zajedničkim snagama prikupimo i maknemo barem jednu brigu ovom mladom i divnom čovjeku.

Empfänger: 4LifeEmpfänger IBAN - AT401860000010449825 BIC - VKBLAT2LVerwendungszweck (Amir Badnjević)