Porodice iz Palestine i Maroka interesiraju se za stradalog migranta

Dvije porodice iz Palestine i Maroka interesiraju se za neidentificiranog migranta, čije je beživotno tijelo 27. maja pronađeno u Polomu kod Bratunca, na lijevoj obali rijeke Drine, a ukopano je pod oznakom NN na gradskom mezarju u Bratuncu.

Milan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik, kaže da nastradali nepoznati migrant još nije identificiran i da zvanično niko nije prijavio njegov nestanak.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bratunac Elvir ef. Hodžić ranije je kazao da je nakon obdukcije u Bijeljini tijelo migranta 5. juna privremeno ukopano u gradskom mezarju Bratunac.

- S obzirom na to da je nepoznata osoba stradala na području bratunačke općine, po zakonu Republike Srpske morali smo ga ukopati u našoj općini. Tijelo je bilo u fazi raspadanja pa smo ga morali odmah ukopati, bez gasuljenja i klanjanja dženaze i nismo mogli čekati administrativne procedure - pojasnio je ef. Hodžić.

Kazao je da će MIZ Bratunac, na zahtjev porodice žrtve, po zakonskoj proceduri ustupiti zakopano tijelo na identifikaciju.

- Ako porodica izrazi želju da se nepoznati migrant nakon identifikacije ukopa u našem mezarju, mi ćemo to uraditi po vjerskim propisima – naveo je Hodžić.