Amar Beganović ne želi da ide u Tuzla City: Poruka kapitena koja će oduševiti navijače Slobode

Kapiten Slobode Amar Beganović dobio je ponudu za prelazak u Tuzla City.

Kako smo ranije objavili, Husić je Slobodi ponudio 200.000 KM, a u izjavi za “Faktor.ba” prvi čovjek Tuzla Cityja je potvrdio da je sa Slobodom postignut dogovor ne otrkivajući o kojem je iznosu riječ, ali da se za transfer pitaju agencija kao i sam igrač.

Međutim, kako je za “Sportske.ba” izjavio Amar Beganović, on nema namjeru napuštati Slobodu i preći u redove drugog tuzlanskog premijerligaša.

Sloboda je jedini klub u BiH za koji želim igrati, za ponudu sam saznao preko svog agenta. Ja sam dijete Slobode i osjećam pripadnost prema ovom klubu, klubu koji mi je dao sve. Fokusiran sam samo na igre u Slobodi i na igre u mladoj reprezentacij BiH”, poručio je za “Sportske” Amar Beganović.

Mnogi su u prošlosti dres Slobode zamijenili dresom Tuzla Cityja. Jer kada Husić zove, teško je reći “ne”. Premda bi u Tuzla Cityju dobio daleko bolje uslove te postao jedan od najplaćenijih igrača u ligi, Beganović nema namjeru napuštati Slobodu kako bi zaigrao za neki drugi klub u BiH. U obzir dolazi samo odlazak u inostranstvo.