Home

Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila

30 Mar

Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Promet vozila je slabiji, a izuzetak su saobraćajnice u gradskim centrima, gdje je u ovim jutarnjim satima promet vozila pojačan, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji klizišta jednom trakom saobraća se na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-17 Čapljina-Studenci, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar. Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

 

 

(Izvor: Avaz)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top