U posjetama širom BiH predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim (FOTO)

Koordinacija boračkih udruženja
Na lokalitetu Crna Rijeka, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća, odali su počast komandantu i heroju oslobodilačkog rata Nesibu Malkiću i poginulim borcima 210. viteške oslobodilačke brigade na spomen obilježju u Nišićkoj visoravni Općine Živinice.

 

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježju u Ilijašu, također, je odata počast šehidima i poginulim borcima jedinice Crni labudovi.

Pored navedenih lokaliteta, Koordinacija je posjetila porodicu i mezar Federalnog ministra za boračka pitanja rahmetli Salke Bukvarevića koji je preminuo 29. jula 2020. godine na klinici za plućne bolesti Podhrastovi,  Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Iz Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim kažu da je cilj ovih posjeta da se ne zaborave najbolji sinovi i heroji ove zemlje. Na kraju možemo zaključiti da je zahvaljujući hrabrosti naših svih boraca, velikoj žrtvi bosanskih šehida, ratnih vojnih invalida, sačuvana je naša država Bosna i Hercegovina, poručili su iz Koordinacije.