Posljedice nevremena: Grad joj napravio modrice po cijelom tijelu

h
Jaka i razorna superćelijska oluja koja je pre nekoliko dana, u više navrata, pogodila region ostavila je potpuni haos za sobom. Kraljevo, grad u Srbiji je pretrpio ogromnu štetu s obzirom na to da je grad veličine većih grudvi razbijao sve pred sobom - poljoprivredne i ratarske kulture, drveće, automobile, fasade zgrada, ali i Ivanu Dukić (27) koja je, doslovno rečeno, jedva izvukla živu glavu.

 

Ivana Dukić se prošle nedelje našla na meti strašnog nevremena u Kraljevu. U subotu je krenula na rođendan kod drugarice u Loznicu, ne sluteći da će se na putu boriti za goli život.

Ivana priča do detalja traumatično iskustvo koje je doživjela, a od kog se još uvijek nije oporavila.

„Krenula sam iz kuće po suncu, nakon samo par minuta vožnje, nebo je postalo crno. Pozvala sam drugaricu da joj kažem da možda kasnim na rođendan, ali već u toku razgovora krenule su ledenice da padaju po krovu automobila. Shvatila sam da moram da se sklonim sa kolovoza, jer mi predstoji nadvožnjak na kome nemam gdje da se sklonim. Bez žmigavca, bez gledanja pozadi, samo iz straha da ne nastavim ka nadvožnjaku, skrećem desno kako bih se sklonila sa puta. Dok skrećem i planiram da nastavim pravo jer znam da postoji velika hala naprijed, grad mi ruši prozor sa lijeve strane po meni“, počinje da priča Ivana.

Kako dalje objašnjava, ostaje u autu jer shvata da je napolju strašno.

Međutim, nakon samo par sekundi, na njenom automobilu puca i šoferšajba i od straha jer joj već krvari ruka i noga, istrčava napolje.

 

„Kako istrčavam, dobijam par udaraca u glavu i leđa i na nekih 50m vidim motoristu koji se sklupčao kod svog motora. Prilazim mu, molim za pomoć i on svojim telom (jer ima kacigu i ranac) štiti mene, međutim kako je grad i dalje bio u punoj snazi, čovjek kreće da kuka od udaraca i ja shvatam da je auto sigurniji. Vraćamo se u auto i tamo čekamo kraj“, objašnjava povrijeđena djevojka.

Njena porodica stigla je poslije nekih desetak minuta na mjestu gdje se nalazila.

Policija nije izašla na uviđaj jer su, kako ističe, u istom trenutku imali pedeset poziva.