Postao milioner: Nastaviću raditi na građevini

Steve Thomson (42) i njegova supruga Lenka (41), roditelji troje djece iz Selseja u Velikoj Britaniji jedni su od najvećih dobitnika u toj zemlji.

Na EuroMillionsu su 19. novembra ove godine osvojili 105 miliona funti. On je građevinar i kaže da će nastaviti raditi, jer, između ostalog, ne želi svoje klijente razočarati i ostaviti ih nedovršenog posla tokom praznika.

“Sve bih svoje poslove obavio do Božića i da nismo osvojili milione. Jednom kada se oporavim od šoka, ionako ću trebati nešto raditi jer nisam tip čovjeka koji može samo sjediti. Moj poslovni partner zna da ću za njega biti tu, ako zatreba”, rekao je Steve.

Opisao je i kako se osjećao onog trenutka kada je pogledao listić i shvatio da su upravo postali milioneri.

“Počeo sam se jako tresti. Postao sam svjestan koliko je to veliki dobitak, velika pobjeda, ali nisam znao šta napraviti. Izašao sam iz kombija, ušao u kuću, razmišljao da pokucam komšiji pa se vratio nazad u kombi. Bio sam na ivici srčanog udara”, prisjetio se i dodao da je narednih dana toliko malo spavao da je bio posve mentalno i fizički iscrpljen.

Našalio se da je izbrojao puno ovaca pokušavajući utonuti u san, no uzbuđenje je bilo preveliko.

On i njegova Lenka zajedno su već 17 godina. Upoznali su se nakon što je ona došla iz Slovačke u Veliku Britaniju na studij.

Kažu kako će uprkos ogromnom novcu pokušati živjeti prizemljeni.

“Na kraju krajeva, ja sam još uvijek Steve, a ona je i dalje Lenka, i to se neće promijeniti. Jedino što će nam finansijski biti bolje”, rekao je.

Kaže da je u početku razmišljao držati vijest o dobitku podalje od javnosti, reći samo bliskim članovima porodice, ali onda je promislio i odlučio kako neće živjeti u laži te da zapravo nema razloga skrivati se. Posebno što oboje imaju mogućnost prestati raditi kad požele i preseliti u novu kuću, iako bi ostali živjeti u istom području jer su im tu prijatelji.

Žele kupiti veću kuću kako bi djeca imala svako svoju sobu, šta sada nije slučaj. Steve čak razmišlja izgraditi kuću sam. Uz to, planiraju pomoći porodici tako što će i njima kupiti kuće.

Njihova djeca imaju 15, 10 i 8 godina, a Steve kaže kako su vrlo razumni u svojim željama. Dodaje da ne planiraju djecu razmaziti i kupovati im sve i svašta, već će i dalje morati zaraditi budu li željela nešto imati.

“Naš sin ima 10 godina i rekao je da želi Teslu, a 8-godišnja kćerka bi rado dobila rozi iPhone”, rekao je.

I Lenka se jako raduje slobodi i mogućnostima koje im se sada otvaraju u životu.

"Naš godišnji odmor smo uvijek koristili za posjetu mojoj porodici u Slovačkoj i svake godine kada bismo se vratili, već bismo počeli štedjeti za sljedeću godinu. Sada, ne samo da se mogu pobrinuti za njih i viđati ih češće, već možemo svi zajedno otputovati negdje na plaže u toplije krajeve", rekla je Lenka.

U avgustu je neko osvojio jackpot od 170 miliona funti, što je najveći dobitak u Velikoj Britaniji, ali dobitnik je odlučio ostati anoniman, piše Mirror.