Postavljaju zamke za motocikliste po šumama

asd
Širom hrvatskih šuma postavljaju se zamke koje su iznimno opasne za mnogobrojne motocikliste.

Tako je prije sedam mjeseci u šumskom predjelu u Jelenju kod Rijeke poginuo 21-godišnjak. Zabio se u čeličnu sajlu između drveća.
 
Policija još nije na tragu počinitelja. Evo što je objavila nakon te tragedije u augustu.

Dolaskom do privatnih parcela u vožnji je zahvatio fizičku prepreku, čelično uže postavljeno između stabala, što je imalo za posljedicu zadobivanje teških povreda. Unatoč pruženoj ljekarskoj pomoći i reanimaciji, nažalost je preminuo na mjestu događaja. U sklopu dosad provedenog kriminalističkog istraživanja, obavljen je očevid i razgovori s više osoba. O svim dosad prikupljenim saznanjima policija je izvijestila nadležno Županijsko odvjetništvo u Rijeci, u suradnji s kojima se kriminalističko istraživanje nastavlja.”
Za takva teška kaznena djela protiv opće sigurnosti koja završe smrću predviđena je kazna zatvora do 15 godina.

Nove sajle na drugom kralju zemlje

Nakon te tragedije, incidenti s opasnim sajlama pojavili su se i na drugim područjima. Tako su ovih dana sajle i druge zamke postavljene i na predjelu Ivanščice kod Lepoglave, piše portal Danica.

Najstrože osuđujem namjerno montiranje i postavljanje sajli i žica po šumama kako bi se ljudi koji voze motore povrijedili. To je suludo. Šume Ravne gore i Ivanščice moraju biti sigurne za sve koji se nađu u njima”, upozorava dogradonačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač.
U januaru su dvojica motociklista naletjela na sajlu u šumi u mjestu Jarki na području Cestice nedaleko od Varaždina. Jedan je zadobio teške povrede ruke i glave te se i dalje oporavlja. Otprilike u isto vrijeme je na Ivanščici, tačnije kod desnog skretanja prema vrhu, 1.5 kilometar od vrha bila razvučena sajla između drveća.

Sajla je uklonjena, ali pažnja, jer nikad se ne zna gdje su budale sve to još razvukle”, stajalo je u objavi udruge SRD 315 Sjeverozapad čiji su članovi uklonili opasnu prepreku.

Lani u junu jedan je mladi motociklist na Kalniku kod Križevaca naletio na konop za baliranje sijena rastegnut između dva drveta na stazi kojom motociklisti jure, piše Index.hr. Srećom, prošao je bez težih povreda.