Postignut dogovor između prijevoznika i vlasti o nastavku prijevoza školaraca u USK

.
Postignut je dogovor između prijevoznika i vlasti o nastavku prijevoza školaraca u USK. Dogovor je uslijedio na sastanku kojeg su jutros održali premijer i resorni ministar sa predstavnicima Udruženja prijevoznika Kantona. Podsjetimo, prijevoznici od jučer nisu prevozili školarce, žaleći se na visoke cijene goriva, te su tražili od vlasti da dodatnim novčanim izdvajanjima, pomognu im u prevazilaženju još jedne krize…

 


Od danas prijevoznici u Unsko-sanskom kantonu, nakon dvodnevnog prekida, nastavljaju sa prijevozom učenika. Dogovoreno je to na današnjem sastanku premijera i ministra obrazovanja Kantona sa jedne, te predsjednika Udruženja prijevoznika „Bus“ sa druge strane. 

Prema riječima Ismeta Saleševića, predsjednika Udruženja ‘Bus’, premijer je obećao skupa sa ministrom da će se potruditi maksimalno da se riješi ovaj problem i da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni u skladu sa zakonskim propisima. Povećanje, kaže Salešević bi iznosilo 30 posto, što bi trebalo biti dovoljno kako bi prijevoznici nastavili sa prijevozom učenika osnovnih i srednjih škola u Kantonu.

Pozitivan ishod današnjeg sastanka potvrdio je za RTVUSK i resorni kantonalni ministar Almin Hopovac. Kako nam je sam kazao neupitno je opredjeljenje da se nađe dugoročno rješenje kako bi se finansijski pomogli prijevoznici  zbog drastičnog povećanja cijena goriva, ali isključivo u okvirima zakona.

 

Foto: Screenshot