Postoji li parlamentarna većina u GV Bihać?

Danas je trebala biti održana 40. Redovna sjednica Gradskog vijeća Bihać, ali je zbog neusvajanja Dnevnog reda to se nije dogodilo.

Zulfikar Handukić i Dinko Bećirspahić danas se nisu pojavili na sjednici Gradskog vijeća Bihać, predeviđeni Dnevni red nije dobio dovoljno glasova, tako da je sjednica odgođena.  Na sjednicu također nije došao i jedan član ASDA, ali kako tvrde iz kluba, on je ranije opravdao svoj nedolazak. Kako je za medije izjavio Davor Župa, predsjedavaju GV, nije prvi put da dolazi do određenih problema u aktuelnoj većini. Smatra da se za to mora pobrinuti gradonačelnik u čijem je interesu, a samim tim i u interesu građana da parlamentarna većina funkcioniše.

Jedanaest vijećnika koji su bili protiv usvajanja Dnevnog reda bili su članovi SDA, a ZA su glasali ASDA, Nezavisni klub Bihać zajedno i SDP su, međutim, POMAK nije bo kompletan stoga nije ni održana sjednica.

Za sada se ne zna tačno da li je nedolazak tri vijećnika uzrok današnjoj odgodi sjednice ili bi moglo doći do prekompozicije vlasti u bihaćkom gradskom vijeću. Za slijedeću sedmicu zakazan je Kolegij GV-a, kada bi trebala biti zakazana sjednica najvišeg bihačkog zakonodavnog tijela.  Do tada bi se i trebala izbistriti bihaćka politička scena.