Posvećenost borbi protiv raka dojke

bing

Bingo Group i „Think Pink - zajedno smo jedno“ potpisali ugovor o saradnji

 

Sarajevo, 13. septembar 2023.Kada žene žive sigurne, ispunjene i produktivne živote, sposobne su doseći svoj puni potencijal, a time i doprinijeti rastu i razvoju društva, riječi su CEO Bingo Group, Ljiljane Kunosić, u kojima je izražena suština saradnje između najveće domaće poslovne grupacije i organizacije „Think Pink - zajedno smo jedno“.

 

Potpisivanjem ugovora ozvaničen je početak zajedničkog djelovanja Bingo Group, najveće domaće grupacije i najvećeg poslodavca u Bosni i Hercegovini, koji zapošljava skoro 9.000 osoba, od kojih su 70% žene i neprofitne organizacije „Think Pink - Zajedno smo jedno“, čija je misija podizanje svijesti o raku dojke i pružanje podrške ženama koje se suočavaju s ovom bolešću.

 

"Naša posvećenost ženskom osnaživanju odražava se u našem dubokom uvjerenju da je to ključno za zdravstveni i socijalni razvoj porodice, zajednice i zemlje u cjelini. Saradnja s organizacijom "Think Pink - Zajedno smo jedno"  korak je prema osnaživanju žena, i prema stvaranju svijeta u kojem svi zajedno rastemo i razvijamo se, a redovni pregledi postaju odraz osnovne brige o sebi. Moja preporuka svim ženama, bez obzira na njihovu životnu dob, jeste da idu na redovne godišnje preglede koji pomažu ranom otkrivanju bolesti i spašavanju života.“, izjavila je Kunosić.

 

U sklopu ove saradnje Bingo Group i „Think Pink- Zajedno smo jedno“ organizuju edukacije i preventivne preglede za više od 6.000 uposlenica Bingo Group. Aktivnosti su počele u Tuzli i okolnim gradovima u maju ove godine, pri čemu je odziv u odnosu na ukupan broj zaposlenica bio blizu 90%.

 

"Rak dojke je najčešće dijagnosticirana zloćudna bolest kod žena, a statistike pokazuju da svaka deveta žena obolijeva od istog. Zbog toga je partnerstvo s Bingo Group izvanredan korak naprijed u našem zajedničkom cilju borbe protiv raka dojke. Naša organizacija radi na edukaciji i prevenciji, a Bingo Group će nam omogućiti da dopremo do većeg broja žena i podignemo svijest o važnosti redovnih pregleda i samopregleda. Saradnja sa Bingo Group je jedno od naših najznačajnijih partnerstava u sferi prevencije i saradnje sa profitabilnim sektorom na šta smo izuzetno ponosni. Zajedno smo jači, i zajedno ćemo doprinijeti boljem zdravlju žena u cijelom regionu.", dodala je Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije „Think Pink - zajedno smo jedno“.

 

Potpisivanjem ugovora o saradnji, Bingo Group je postao generalni pokrovitelj 16. po redu trke/šetnje za ozdravljenje “Race for the Cure”, čiji je cilj podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke. Sva sredstva prikupljena putem registracija namijenjena su za organizacijubesplatnih mamografskih pregleda u ruralnim dijelovima BiH, kao i za pružanje "paketića prve pomoći" svakoj ženi koja je prošla operaciju zbog raka dojki. „Trka/šetnja za ozdravljenje", održava se istovremeno u više od 150 gradova širom svijeta. Svake godine, oko milion ljudi šeta ili trči kako bi podržali unapređenje zdravlja žena.

 

Bingo Group će nastaviti podržavati inicijative koje promiču osnaživanje žena, s uvjerenjem da je to ključno za unapređenje društva.