POTEZ KOJI JE ODUŠEVIO CIJELI SVIJET: Đoković krenuo na trening pred finale, a onda uradio prelijepu stvar

novak
Novak Đoković, finalista Australijan opena, odradio je trening dan pred meč za trofej, a iskoristio je priliku da se pridruži slavlju i čestita prijatelju, Dilanu Alkotu osvajanje šeste po redu titule na Australijan openu za osobe sa invaliditetom.

Dilan Alkot, australijski teniser koji je u invalidskim kolicima šesti put osvojio Australijan open, trijumf je proslavio u društvu Novaka Đokovića. Tako su se u Melburnu susreli dobri prijatelji, ali i šestostruki i sedmostruki šampioni na prvom grend slemu u sezoni.

Alkot je u finalu savladao Britanca, Endrua Laptorna sa ubjedljivih 6:0, 6:4, osvojio je ukupno 10. grend slem u karijeri, a Novak Đoković je iskoristio priliku i prije treninga je izašao na teren da čestita prijatelju sa čime se Dilan ponosno pohvalio na društvenim mrežama.

Dilan je nakon meča na konferenciji za novinare u šali otkrio kako pokušava da isprati Novakov ritam osvajanja titula na Australijan openu.

- Stalno mu govorim da sam jedini iza njega i znate šta on uradi?! Osvoji još jedan trofej!

Nekako srpski teniser uvijek pobegne, a vjerovatno se Alkot nada da će to biti slučaj i u nedelju kada Novak Đoković igra protiv Dominika Tima.