Potop u Zagrebu. Vatrogasci dobili tisuće poziva, pod vodom stotine objekata, auti...

Zagreb
JAKO nevrijeme zahvatilo je sinoć oko 21 sat zapadnu Hrvatsku i Zagreb te izazvalo ogromne poplave u centru glavnog grada.

 

Potopljeno je više ulica, među kojima i Ilica i Miramarska, Branimirova i Strojarska, ali i Britanski trg i Importanne centar. Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom ili su potpuno potopljeni, poplavljeni su podrumi i obiteljske kuće, trgovine, kafići...

Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) bile su tijekom večeri zauzete. Primljene su na tisuće poziva građana, poplavljene su stotine objekata.

Jedno vrijeme u prekidu je bio tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. 

Dijelovi grada još blokirani

Na nekim je cestama promet ograničen, a za promet je zatvoren podvožnjak u Miramarskoj, javlja Holding.

"Tijekom cijele su noći tehničke ekipe bile angažirane na odvodnji oborinskih voda te sanaciji posljedica grmljavinskog nevremena.

Na mreži javnog gradskog prijevoza stvorene su sve pretpostavke za sigurno prometovanje i nema poteškoća na linijama ZET-a", dodali su.

I dalje na snazi upozorenja

Još uvijek su na snazi upozorenja za opasne vremenske prilike, javlja DHMZ. Ali niže razine od jučerašnje.

Za područje Zagreba na snazi je narančasto upozorenje meteoalarma.

Prognoza za ostatak zemlje

Danas će biti promjenljivo oblačno. Kiša ili pljuskovi uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 °C, javlja DHMZ.

Sutra će biti djelomice sunčano. Ujutro moguća magla. Vjetar slab. Najniža temperatura oko 16, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.

Video snimke pogledajte OVDJE