fbpx Potpisan Memorandum o saradnji sa Fondacijom Mozaik

Potpisan Memorandum o saradnji sa Fondacijom Mozaik

Home

Potpisan Memorandum o saradnji sa Fondacijom Mozaik

Foto: Šuhret Fazlić i Željko Pauković
U Gradskoj upravi Bihaća danas je upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Grada Bihaća i Fondacije Mozaik iz Sarajeva. Potpisujući Memorandum bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Željko Pauković, direktor Programa, istakli su da potpisivanjem Memoranduma o saradnji, Fondacija Mozaik i Grad Bihać potvrđuju da će partnerski doprinijeti razvoju programa Omladinska banka Bihać uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, te razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Mozaik impakt inkubator u periodu januar 2019 - decembar 2022. godine.

„Zahvaljujem se Gradu Bihaću što je potpisivanjem Memoranduma prepoznao značaj našeg rada i priključio se Gradu Cazinu i Općinama Bosanska Krupa i Bosanski Petrovac iz USK-a. Naš cilj,  je kada je u pitanju Grad Bihać, jeste podrška za 30 društveno inovativnih projekata neformalnih grupa mladih i 10 mikrobiznisa i to u periodu 2019-2022. godine“- kazao je Pauković.

Na današnjem potpisivanju predstavljen je i projekat „Košarka opet živi-KOŠ'' koji je podržan kroz program Omladinske banke ove godine  u ukupnom iznosu od 2.300 KM i jedan mikrobiznis iz Bihaća ''Sve na jednom mjestu'' (2.000 KM) koji će biti podržan u 2019. godini.

„Nadam se da će već u narednoj godini biti daleko više projekata iz našeg grada i da ćemo našim pristupanjem ovoj pozitivnoj priči potaknuti mlade iz Bihaća na aktivnije djelovanje i osmišljavanje projekata koji su od interesa mladih. Zato ćemo sa 38.000 KM našeg učešća učestvovati u ovom projektu a tu je i naša spremnost da uredimo coworking za naše mlade u jednom našem gradskom prostoru“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Fondacija Mozaik već godinama s mladima i partnerima radi na kreiranju dobre ekonomije u BiH, a u zadnjih 10 godina je kroz program Omladinske banke podržano 1.735 društveno inovativivnih projekte neformalnih grupa mladih širom BiH ukupne vrijednosti 6.4 miliona KM u kojima je učestvovalo 20.935 mladih poduzetnih volonterki i volontera. Od aprila 2018. godine, Mozaik je omogućio mladima u BiH i partnerima da budu uključeni u LONAC - online/offline zajednicu za razvoj poduzetništvo i aktivizam. Ovom zajednicom Mozaik omogućava mladima brži i efikasniji način apliciranja za projekte i mikrobiznise kroz program Omladinske banke (u 2018. godini u 46 opština/općina/gradova odobreno je 283 projekta ukupne vrijednosti 664.173 KM) i investicije za razvoj društvenih biznisa mladih kroz Mozaik impakt inkubator.

Foto: Potpisivanje Memoranduma
Foto: Potpisivanje Memoranduma
Topic
Objavio: Čet, 06/12/2018 - 13:28

Povezane vijesti

Back to top