Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta „Solarna rasvjeta na području Nacionalnog parka Una“

Njj

Dana 24.12.2020. godine u Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša između ovog Ministarstva i JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać potpisan je Sporazum o sufinanciranju projekta „Solarna rasvjeta na području Nacionalnog parka Una“.


Cilj projekta je osvjetljavanje područja od interesa za NP Una i njegovo stanovništvo koristeći obnovljive izvore energije i na taj način davanje doprinosa zaštiti životne sredine. Ukupna vrijednost projekta je 21.900,00 KM, od čega će Ministarstvo sufinancirati sa 20.000,00 KM.


U ime Ministarstva Sporazum je potpisao ministar Adnan Alagića, a u ime JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać direktor, Amarildo Mulić. Ovo je bila prilika da ministar Alagić izrazila zadovoljstvo što je podržan jedini Nacionalni park na području Federacije BiH, i to koji se nalazi upravo na području Unsko-sanskog kantona, odnosno grada Bihaća, te što je i to jedan vid podrške privrednom sektoru koji je najviše bio pogođen ekonomskim padom zbog pandemije izazvane koronavirusom.


Rok za implementaciju projekta je osam mjeseci.