Potpisivanje ugovora sa stipendistima Ministarstva za pitanja boraca i RVI zakazano za sutra

Iznos stipendije iznosi 580 KM za akademsku godinu.

Na vanrednoj sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona, održanoj jučer u Bihaću, usvojena je Odluka o visini sredstava i broju korisnika stipendija Ministarstva za pitanja boraca i RVI.

-Ostali smo jedinstveni u stavu da svi studenti koji ispunjavaju uvjete konkursa dobiju stipendiju, pogotovo jer se radi o studentima iz boračkih populacija. Naša je i zakonska i moralna obaveza da tim mladim ljudima pomognemo da se školuju, a nakon provedene procedure uvjete konkursa je ispunilo 862 studeta, rekao je Dževad Malkoč, ministar za pitanja boraca i RVi u Vladi Unsko-sanskog kantona.

Raspoređivanjem planiranih sredstava u budžetu na sve studente koji su ispunili uvjete za stipendiranje iznos stipendije iznosi 580 KM za akademsku godinu.

Studente, korisnike stipendije Ministarstva za pitanja boraca i RVI Vlade USK ministar Malkoč je pozvao da u petak (5.oktobar) u 09:00 sati dođu u Kulturni centar u Bihaću kako bi popisali ugovore o stipendiranju, kako bi im mogla biti doznačena sredstva na njihove račune.