Potraga za Amarom Ramićem: Ispitano više od 100 osoba, nema nikakvog traga

Ekipe su svoje djelovanje nakon Tuzle proširile na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu, a kako saznaje Klix.ba, dosad je ispitano više od 100 osoba u cilju dobijanja informacija o mogućoj lokaciji na kojoj se nalazi ovaj student Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak u razgovoru za Klix.ba je kazao da je riječ o kompleksnom slučaju, s obzirom na činjenicu da ne postoji nijedan trag koji bi mogao upućivati na lokaciju na kojoj se ovaj mladić nalazi.

“Poduzimamo sve što je u našoj moći. Policija sprovodi svoje metode skupa sa drugim policijskim agencijama. Najgore u svemu ovome je što nema nikakvog traga gdje bi Amar mogao biti i zbog toga su nama ruke zavezane. U okviru potrage obuhvatili smo i područje Sjeveroistočne Bosne. Momak je veoma specifičan, visine je dva metra, kratko ošišan, nosi naočale i pored njega ne možete proći, a da ga ne zapazite”, rekao je Solak za Klix.ba.

On nam je kazao i da su timovi Federalne uprave civilne zaštite obavili razgovore sa više od 100 osoba, odnosno prijatelja, poznanika, rodbine, ali i zaposlenika benzinskih pumpi, hotela, motela, gostionica i drugih objekata, a sve u cilju dolaska do bilo kakve informacije o Amaru.

“Dobijali smo tragove da je uočen u Zvorniku, pa smo i tamo obavili razgovore u smislu da u Malom Zvorniku nije prešao granicu. Nažalost, nismo dobili nikakav opipljiv trag koji bi nas mogao navesti na to da je on zaista tu. Policija će se sada sa drugim policijskim agencijama intenzivnije pokušati uključiti u sve ovo. Nadam se da ćemo uspjeti što prije doći do njega i da ćemo ga pronaći živog i zdravog”, navodi Solak.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrđeno nam je da se poduzimaju sve radnje na pronalasku ovog 21-godišnjaka.

S druge strane, Amarov otac Mehmed Ramić ogorčeno nam je kazao da još uvijek nema nikakvih informacija o sinu.

Kao što smo već i pisali, Amar je posljednji put viđen u srijedu 2. maja ove godine i od tada mu se gubi svaki trag, a njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok Policijske uprave Tuzla u četvrtak oko 20 sati.

Putem nadzornih kamera je utvrđeno da je mladić zgradu u kojoj živi u tuzlanskom naselju Brčanska Malta napustio u srijedu, 2. maja ove godine oko 16:20 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

Osim policije i Civilne zaštite, za njim intenzivno tragaju i njegovi roditelji, kao i mnogobrojni prijatelji koji putem društvenih mreža dijele njegovu fotografiju.

Svi građani koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom mladiću mogu kontaktirati Amarovog oca putem broja telefona 061/163-987 ili posjetiti najbližu policijsku stanicu.