Potresna ispovijest oca svirepo mučenog Zejćirovića: Moj Edin je nešto znao, zato je ubijen

Od dženaze Edina Zejćirovića otac Enver svakodnevno posjećuje njegov mezar u rodnim Ratkovićima. Tako je bilo i jučer, na dan kada se prije mjesec izgubio svaki trag Edinu, koji je nakon zvjerskog premlaćivanja bačen u kanal koji se spaja s rijekom Savom u naselju Vučilovac kod Brčkog.

- Sina sam posljednji put vidio 16. novembra. Sutradan je bio kod kuće, ali sam ja bio kod prijatelja na svadbi. Bio je s djedom i nenom, ručao, okupao se i otišao. Nikada se više nije vratio – kaže na početku svoje bolne ispovijesti Enver dok miluje bašluk na mezaru svog sina.  

U njemu je, kaže, tinjala nada da je živ sve dok mu nije javljena vijest o pronalasku tijela.

- Uvijek se hvatate za posljednju slamku spasa, pa smo tako i mi. Nakon što je 17. novembra otišao, mi smo se prvi put obratili policiji 21. novembra, a nestanak smo prijavili 24. novembra. Sve vrijeme imali smo podršku komandira i svih policajaca PS Čelić, koji su nakon određenih prikupljenih informacija alarmirali policiju Distrikta Brčko i nadležna tužilaštva. Zahvaljujući policiji, osumnjičeni su uhapšeni i nalaze se u pritvoru – kaže tužnim glasom naš sagovornik.  

Dan prije dženaze Edinu objavljen je monstruozni snimak sadističkog iživljavanja četvorice muškaraca nad njegovim sinom. Otac Enver snimak nije gledao i, kako kaže, neće nikada.