Potresna ispovijest supruga trudnice Nejre Hamzić koju je usmrtio vozač Audija: Nosila je curicu, planirali smo joj dati ime Džejla

par
Semir Hamzić, ogorčen niskom kaznim za vozača Audija pravdu će tražiti na Vrhovnom sudu FBiH

-Halaliti mu nikada neću, ubio je moju Nejru i našu bebu. Idem do kraja, idem na Vrhovni sud pa ćemo vidjeti - kazao je u potresnoj ispovijesti za portal „Avaza“ Semir Hamzić, suprug trudnice Nejre Hamzić koju je vozač Hamza Ćatić usmrtio Audijem za šta je osuđen na samo četiri godine i deset mjeseci zatvora.

Teškom mukom Semir Hamzić se prisjetio kobnog 17. aprila, u mjesecu ramazanu, kada se oko 18 sati u Seat u kojem je bila Nejra s prijateljicom, svom silinom zabio Audi koji je pretjecao. Tog dana uzalud je Semir čekao svoju ljubav da dođe na iftar.

 

Rekla je da će stići na iftar

Slobodno me sve pitajte, šta god da sada uradim ne mogu je vratiti, volio bih, ali ne mogu- kazao nam je Semir na početku razgovora i nastavio:

Tog dana moja Nejra je bila s drugaricom u Konjicu jer je u Sarajevu sve bilo zatvoreno. Otišla je s Nejrom Šabanović i ja sam ostao kući i pripremao iftar. Čuli smo se oko 17 sati i rekla mi je da će stići na iftar. Nisam volio da je puno zovem, ona se redovno javi gdje se nalazi. Vidim šest sati, ne javlja se i u pola sedam se ne javlja. Ja sam iftario i legao sam spavati jer radim u pekari i na posao idem u pola tri ujutro pa moram da se naspavam. Međutim, oko 22.30 sati neko mi lupa na vrata, zove komšija: „Izađi napolje došla policija“. Oni su mi saopštili šta se desilo-kaže Semir.

Ljekari su, dodaje Semir, napisali da je Nejra bila u šestom mjesecu trudnoće, ali on je mišljenja da je bila između sedmog i osmog mjeseca.

Sve smo pripremali za bebu...Sve još stoji u kući, krevetac, soba, sve. Pošto smo sklonili stvari da me ne podsjećaju, ostao je u sobi krevetac. Teško mi je svaki put kada ga ugledam. Znali smo spol djeteta, curica i ime smo joj dali, Džejla. Cijeli život smo Nejra i ja bili zajedno, a danas je nema zbog tog vozača. Hajde da je vozio 20, 30 ili 40 kilometara na sat, pa čovjek bi mu halalio, ali mora da je vozio 180 kilometara na sat čim se kazaljka „zakucala“ na 120. Bio sam na suđenju i imao direktno sučeljavanje s njim. Ustao je i kaže: „Halali, oprosti“, rekao sam mu da neću halaliti, nemam ja šta s njim pričati - napominje Semir Hamzić.

Kaže, cijeli se život borio da nešto stekne i stvori za porodicu, kuću i druge stvari i kada su sve stekli i kada im niko nije smetao, u jednom trenu mu je sve oduzeto i uništen mu život.

Ne dao Allah nikom. Od 19. godine smo mi bili skupa, sve nam je išlo od ruke i svadba, pare su sa svih strana dolazile, svi nam poklone donosili, i ljubav kad se izgubi u dugoj vezi, mi smo vratili. Kad mi je taj dan javljeno za presudu i kada sam pročitao povrede koje je zadobila prilikom udara, šta je sve slomila, šta je sve puklo, šta je raskrvarilo, sve to me više zabolilo nego presuda- priča Semir.

Kobnog dana, u subotu, svratio je s posla da da vidi Nejru, kako kaže, kao da mu je neko rekao „Dođi“. Nejra se tog dana kupala u kadi što joj je bilo otežano zbog trudnoće.

Neka stvari ću pamtiti za cijeli život

Kada sam otvorio vrata, ona kao melek, nasmijana, raspoložena, našminkana i meni se hvali: „Stigla sam se okupati“, a ja se našalio i rekao joj „Ne mogu da vjerujem, sad će snijeg“. Ona je tada rekla „Gledaj stomak, vidi kako se pomiće“, a ja joj kažem: „Ma nemoj da diram, boga ti“. Eto te neke stvari ću pamtiti za cijeli život. I ono kad sam je morao ukopati. To su te stvari, ne dao Bog nikom tugu koju osjećam - prisjetio se Semir i dodao:

Neću odustati iako se nemam za šta boriti, moj život je propao. U raji sam dobar, nasmijan, neću da niko kaže da sam se uvukao u sebe. Ali kad sad dođem s posla u četiri zida... ne dao Bog nikom. Znam da život ide dalje ali ja ne mogu da stisnem i da to kažem, jer znam koliko me je voljela i koliko je ljubomorna bila, non stop je govorila: „Daj mobitel da vidim je li se koja cura javila“. 

Sve te stvari prolaze kroz glavu, bole... Pošlo je devet mjeseci, umjesto da je malo lakše, meni je sve gore i gore. Najteže mi je kad mi raja prođu s djecom, ja stanem.. boli me sve to- kazao nam je na kraju Semir Hamzić dodavši da ipak neće odustati u naporima da se vozaču Audija odredi veća kazna u Vrhovnom sudu FBiH.