Potukli se na blagajni pa izvadio plinski pištolj i pucao

policija
DVOJICA muškaraca sukobila su se jučer navečer u vukovarskom trgovačkom centru Golubica Mall, a sukob su nastavili i ispred centra.

Kako je izvijestila policija, muškarci su se najprije fizički sukobili na blagajni. Sukob su nastavili na izlazu pri čemu je jedan od njih izvadio plinski pištolj i ispalio jedan hitac.

Policija je objavila detalje sukoba.

Za jednim sudionikom još se traga

"S obzirom na događaj od 8. siječnja 2020. godine, iza 19 sati u Vukovaru, koji je svoja obilježja imao unutar i izvan trgovačkog centra Golubica Mall, možemo vam potvrditi da je došlo do verbalnog i fizičkog konflikta između dva muškarca. Naime, do početka sukobljavanja došlo je na blagajni trgovine Konzum, gdje su se dva muškarca fizički sukobili zadajući jedan drugomu udarce po tijelu. Sukob su nastavili u izlaznom hodniku tržnog centra te dijelom ispred samog centra, pri čemu je za sada nepoznati muškarac koristio sjedalicu za bicikl pri fizičkom sukobljavanju. Isti je i nanio ozljede 62-godišnjaku, kojemu je naposljetku ukazana liječnička pomoć u OŽB Vukovar, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede. Uslijed međusobnog fizičkog obračuna 62-godišnjak je ispalio jedan hitac iz plinskog pištolja, kojeg je posjedovao nezakonito, odnosno nije ga prijavio nadležnim vlastima. Prema trenutno raspoloživim podacima iz provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja spoznali smo prije navedeni identitet 62-godišnjeg muškarca, dok intenzivno radimo na utvrđivanju identiteta i traganju za drugom muškom osobom koja je sudjelovala u ovom događaju. Također navodimo da je dosadašnje istraživanje ukazalo na postojanje osnovane sumnje da je 62-godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja (kolokvijalno - nezakonito posjedovanje i nezakonito javno isticanje te uznemiravanje građana - javnosti), te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Po pronalasku druge muške osobe bit ćemo u prilici provesti potpuno objektivno, temeljito i razmjerno istraživanje kada ćemo doznati sve detalje slučaja, o čemu ćemo pravodobno izvijestiti", priopćili su iz policije.