Potvrđena optužnica protiv članova Kavačkog klana koji su uhapšeni u predmetu "Tower"

3232
Prema njihovom kazivanju, oni su imali određenih problema u Srbiji i ovdje su se sklonili zbog tih problema, rekao je advokat Derganc

Općinski sud u Sarajevu potvrdilo je optužnicu Kantonalnog tužilaštva KS protiv državljana Srbije Dušana Jovanovića i Darka Dulovića koji su uhapšeni u predmetu "Tower" u Sarajevu, a dovode se u vezu sa Kavačkim klanom.

- U predmetu „Tower“, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je dana 6. decembra podiglo optužnicu protiv Dušana Jovanovića i Darka Dulovića zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2. KZ FBiH u vezi sa članom 55. istog Zakona, a koju optužnicu je Općinski sud u Sarajevu potvrdio 11. decembra.

Zajedno sa optužnicom, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za produženje pritvora Jovanoviću i Duloviću, o čemu će Sud naknadno odlučiti - saopšteno je iz Suda.

Državljani Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, koje su pripadnici MUP-a KS, u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), sredinom septembra uhapsili u „Sarajevo Toweru“, došli su u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vrijeme od problema koje su imali u svojoj državi, potvrdio je ranije za “Avaz” Siniša Derganc, advokat iz Istočnog Sarajeva koji zastupa Jovanovića.

- Prema njihovom kazivanju, oni su imali određenih problema u Srbiji i ovdje su se sklonili zbog tih problema. Takva je njihova izjava, to uopšte nije tajna, to su izjavili i u Tužilaštvu – kazao je advokat Derganc.

Jovanović i Dulović nalaze se u KPZ-u Zenica, nakon što im je Općinski sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor. U izvještaju Tužilaštva KS navodi se da su Jovanović i Dulović tokom hapšenja imali lažne bh. dokumente i da se sumnjiče za krivotvorenje dokumentacije.

 

Foto : Avaz/N1