Potvrđena optužnica protiv doktora i medicinske sestre sa ginekologije u Foči zbog primanja mita

b
Sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv doktora ginekologije Vladimira Čančara te medicinske sestre Gordane Sokolović koja radi na istom odjeljenju u bolnici u Foči zbog sumnje na primanje i davanje mita.

 

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu koju je 21. jula 2023. godine Republičko javno tužilaštvo RS-a, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Čančar Vladimira i Sokolović Gordane zbog krivičnog djela Primanje mita i Vesić Danijela zbog krivičnog djela Davanje mita, potvrđeno je iz Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Optužnica ih tereti da su 18.08.2022. godine u JZU "Univerzitetska bolnica Foča" u Foči, i to Čančar Vladimir u svojstvu službenog lica, kao načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva, odnosno specijalista ginekologije i akušerstva u navedenoj bolnici i Sokolović Gordana u svojstvu odgovornog lica, kao ginekološko-akušerska sestra u navedenoj bolnici, od Vesić Danijela primili određene novčane iznose.

Čančar Vladimir da je primio iznos od 400 maraka i Sokolović Gordana iznos od 100 maraka da u okviru svojih ovlaštenja, kao službeno, odnosno odgovorno lice izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, a u vezi sa preduzimanjem radnje vezane za medicinski tretman i njegu pacijentkinje J. V. tokom prijema u bolnicu, porođaja i postporođajnog oporavka, a Vesić Danijel da je službenim, odnosno odgovornim licima učinio poklon da u okviru svojih ovlaštenja izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, navodi se u informaciji Tužilaštva.

Slučaj je dospio u javnost prošle godine nakon što je tek rođena beba medicinskom osoblju pala na pod i zadobila povrede glave.