Potvrđeno: Coca-Cola povlači dio svojih proizvoda, inspekcija u akciji!

l

Riječ je o serijama proizvedenim 27. maj 2023. s rokom trajanja do veljače 2024. i 22. lipnja 2023. s rokom trajanja do ožujka 2024..

Coca-cola je potvrdila u srijedu da prema rješenju hrvatskog Državnog inspektorata privremeno povlači jednu seriju Coca-Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

Prema usmenom rješenju Državnog inspektorata RH, privremeno povlačimo jednu seriju gaziranog pića Coca-Cola Original Taste od 500 ml u plastičnoj ambalaži, proizvedenog 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024., stoji u priopćenju iz kompanije Coca-Cola Hrvatska.

Iako, kako napominju, njihova interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, također su donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage.

Riječ je o serijama proizvedenim 27. svibnja 2023. s rokom trajanja do veljače 2024. i 22. lipnja 2023. s rokom trajanja do ožujka 2024..

– Nastavljamo surađivati s nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače – stoji u priopćenju iz Coca-cole Hrvatska u kojem napominju da poduzimaju korake kako bi zaštitili javno zdravlje.

Državni inspektorat (DIRH) privremeno je tvrtki Coca-Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo liječniku pomoć nisu sigurna.

Državni inspektorat je izašao na teren nakon pojave sumnji u neispravnost pića Romerquelle i Coca cola, čiji je proizvođač tvrtka Coca cola. Ističu da su izuzeli uzorke suspektnih pića, a inspekciju su obavili i u samom trgovačkom društvu u Zagrebu.

DIRH u priopćenju, između ostalog, kaže da u inspekcijskim nadzorima u prometu nisu zatekli suspektnu seriju Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobivenim tjelesnim ozljedama.

Nakon novih informacija o ozljedama prilikom konzumacije gaziranih pića, inspekcija je izašla na teren u Prirodoslovno-matematičkoi fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je izuzela jedan uzorak Coca cola, Original taste, 500 ml, iz samposlužnog aparata te još dva uzorka Coca cola 2 l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine, prenosi Hina.