Povećan broj slučajeva krađe struje na području grada Cazina

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 97,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata tri intervencije.

Dva nova krivična djela „krađa struje“ zabilježena su u naseljima Klisa i Osmanagići.

Ispred objekta Restoran „Halka“ Kapići došlo je do fizičkog napada i drskog ponašanja, a jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede (LTP).

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49  pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Građani Cazina i ove godine mogu se u Domu zdravlja Cazin besplatno vakcinisati protiv sezonske gripe. Vakcinacija se vrši svakim danom do 13:00 sati.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, Zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 01.12.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-11:00 Ulica cazinskih brigada, Ul. Hasana Mujezinovića, Ulica invalida Domovinskog rata, Ulica Nijaza Begića-Kese, Ul. Nurije Pozderca, Trg Alije Izetbegovića.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na na poledicu na kolovozu zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.