Povećana opasnost od odrona i klizišta

stanje
Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

 

Magistralni putevi Bihać-Kamenica i Bihać-Srbljani (Kostela) otvoreni su za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja) i dalje je obustavljen saobraćaj.

 

Opasnost od odrona i klizišta

Na putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, te ponegdje u centralnim krajevima, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona i klizišta. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Ivan na autoputu A-1 smjer Tarčin-Ivan obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na naplatno mjesto Tarčin.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

 

Aktuelni radovi

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.