Povoljni uslovi za vožnju, frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima

Home

Povoljni uslovi za vožnju, frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima


Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-470 Tuzla-Dubrave, u mjestu Par Selo, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja potpuno obustavljen.

Na ostalim putevima u BiH nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja. Vozi se uz povoljne vremenske uslove, a frekvencija vozila u jutarnjim satima, pojačana je u gradskim centrima. Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Vozače pozivaju na opreznu vožnju i upozoravaju na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju. Aktuelni su radovi na izgradnji pristupne ceste u mjestu Brankovići na magistralnom putu M-17 Maglaj-Žepče. U vremenu od 7.30 do 17.30 sati, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično. Kraći zastoji mogući su i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnim prijelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje je moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

 

(Izvor:Avaz.ba).
 

Tagovi
Objavio: Wed, 19/07/2017 - 07:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top