Povoljni zimski odmor u Evropi: 5 odličnih gradova u kojima vaš novac vrijedi puno više

jk

Ako tražite neki zimski „city break“, tada je sasvim dobra ideja da u nekom od ovih gradova provedete nekoliko dana. Nude vam svašta zanimljivo, a pritom, za dobar provod u njima, nije potrebno dizati kredit.

Zahvaljujući visokoj inflaciji, rastućim računima za energiju i generalno povećanim troškovima života, jeftina putovanja važnija su nego ikad. Postoji nekoliko različitih načina mjerenja koliko je destinacija pristupačna. Od cijene javnog prijevoza, hrane i pića do cijena hotela i ulaznica za atrakcije, tu su razne opcije kada govorimo o pristupačnom putovanju.

Novo istraživanje kompanije za iznajmljivanje automobila DiscoverCars.com pokazalo je koja su evropska odredišta povoljna za zimski odmor. Istraživanje je u obzir uzelo broj pristupačnih restorana, prosječnu cijenu hotela i najma automobila, kao i cijene najvećih gradskih atrakcija.

Prema dobijenim rezultatima, najbolje (odnosno najpovoljnije) evropsko odredište ove zime je poljski grad Krakow. S jeftinim najmom automobila, povoljnim smještajem i najvećom atrakcijom koja je besplatna (slavni trg Rynek Glowny), drugi poljski grad po veličini najbolja je oklada.

“Na prvom mjestu, poljski grad Krakow osvojio je 37 od 50 bodova. Krakow je historijski grad i čak je bio glavni grad Poljske do 1596. U gradu se nalaze atrakcije kao što su katedrala Wawel i retro muzej krakovskog flipera. U usporedbi s ostalim gradovima na ljestvici, Krakow ima najjeftinije cijene najma automobila i hotela”, piše DiscoverCars.com.

Nakon njega slijedi njemačka metropola Berlin, koja nudi pregršt povoljnih restorana te besplatni ulazak u Reichstag. „Bronzanu“ medalju osvojio je Tallinn, a TOP 5 zatvaraju Budimpešta i Prag.