Povrijeđena žena helikopterom Oružanih snaga prebačena s Prenja u Konjic

Na zahtjev Operativno-komunikacijskog središta - 112 (OKS-112) Ministarstva sigurnosti BiH, a skladu s propisanim procedurama, helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga BiH (MEDEVAC), danas je izvršio prijevoz teško povrijeđene ženske osobe s područja planine Prenj u Dom zdravlja u Konjicu.

Iako je teren bio nepristupačan, posada helikoptera je hitno i profesionalno reagirala, gdje je pokazano znanje i stručnost za reagiranje u situacijama gdje je ugrožen ljudski život.

Ovo je još jedna u nizu uspješnih MEDAVC operacija gdje su OS BiH, kao i mnogo puta do sada, svojim angažiranjem spasili život i kada je hitna intervencija zračnim putem bila jedini način da se spasi ono najvrednije – ljudski život, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Oružane snage BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u vanrednim situacijama i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju zakonom propisanih zadaća, saopćeno je.