Požar na kući u Cazinu, došlo i do naročito drskog ponašanja i razbijanja stvari

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice u 06:00 sati iznosio je 89,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. Kada je u pitanju javni red i mir, remećen je dva puta, na Ostrošcu i u Stijeni. Na Ostrošcu je došlo do drskog ponašanja jednog lica prema drugom, a u Stijeni do naročito drskog ponašanja i razbijanja od strane jednog lica.

Vatrogasna jedinica Cazin imala je jednu intervenciju, gdje se radilo o požaru na kući u Pjanićima. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 83 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH  T/J Bihać-Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je jutros pretežno suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Uz povoljne vremenske prilike, pojačava se broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa pozivamo na dodatni oprez. Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.