Požar u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirani su u protekla 24h na području naše općine. U jednoj od nezgoda lakše povrede zadobili su vozači automobila. Krivičnih djela nema prijavljenih Policijskoj stanici Velika Kladuša.

Velikokladuški vatrogasci jučer su gasili šumski požar u Stabandži. Prema riječima dežurnog Miljkovića, intervencija je trajala od 18.10h do 21.00h.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 68 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Isporuka električne energije je stabilna, saznali smo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća nesmetano, bez vanrednih ograničenja. Vozi se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Konjic-Jablanica i Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i na području: Livna, Kupresa i Tomislavgrada.

Zbog učestalih odrona izdvajamo putne pravce: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Rogatica-Ustiprača, Grude-Posušje, Šićki Brod-Srebrenik, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Apel vozačima da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominje se, posjedovanje zimske opreme je obavezno, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

U jutarnjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčano uz postepeno naoblačenje. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša je moguća na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 17 °C.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, nešto izraženije u Krajini, na jugozapadu zemlje i u Hercegovini. Povećana naoblaka i strujanje toplijeg zraka, kod osjetljivih osoba će uzrokovati poteškoće u vidu promjene raspoloženja, malaksalosti, glavobolje. Poželjno je dan provesti na otvorenom, pri tome se ne izlagati pretjeranim aktivnostima. U Bosni ugodnije većim dijelom dana, sa noćnim satima opća slika će također biti lošija.