POZIV: Akcija darivanja kose u Velikoj Kladuši u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka

OBOLJENJA OD RAKA
Jer neke pobjede ne možemo dobiti sami!

"Zajedničkim snagama sa Udruženjem „Sutra je novi dan“ Velika Kladuša organizujemo akciju darivanja kose i premijeru filma Velika bijela kuća, kojima ćemo obilježiti Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka u ovom gradu.

Ove godine 15. februar obilježavamo pod sloganom „Jer neke pobjede ne možemo dobiti sami“. Akcija darivanja kose održat će se u Velikoj Kladuši u Alternativnom kulturnom centru, 29.02.2020.godine od 10:00 – 14:00 sati

Premijera filma „Velika bijela kuća“ sa našim MladiCama održat će se u Alternativnom kulturnom centru, 29.02.2020.godine u 15:00 sati Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađuje perike i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

Veliku podršku ovom projektu pružaju dobrovoljni donatori kose koji dodatno ovaj projekat čine još humanijim i još većim. Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže). Koristimo ovu priliku da Vas pozovemo da zajedno ispišemo ovu divnu i humanu priču."

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”