Pozlilo jednom rudaru tokom štrajka glađu u Zenici, intervenisala Hitna pomoć

.
Zdravstveno stanje rudara koji štrajkuju glađu u Rudniku mrkog uglja Zenica počelo se pogoršavati, a danas u poslijepodnevnim satima intervenisala je i Služba Hitne pomoći.

Predstavnik rudara Stara jama Rudnika mrkog uglja Zenica Elvedin Avdić za Klix.ba je kazao da je pozlilo jednom njihovom kolegi te da mu je pružena pomoć.

 

"Situacija nije nikako dobro. Zdravstveno stanje nam se pogoršava, našem kolegi je pozlilo već, ali i dalje ostajemo doslijedni", kazao je Avdić.

Dvadesetak rudara sinoć je u 18 sati stupilo u štrajk glađu zbog maćehinskog odnosa prema zeničkom rudniku u pogledu blokade računa zbog čega su rudari izrazili radnički neposluh.

 

Nakon što radnički neposluh nije dao nikakve rezultate, rudari su stupili u štrajk glađu s ciljem da skrenu pažnju nadležnih na svoje zahtjeve, ali još uvijek niko nije reagovao.

Povodom štrajka rudara niko nije reagovao u BiH osim Sindikata rudnika FBiH, ali je reagovala Radnička Fronta iz Hrvatske koja je pružila podršku rudarima mrkog uglja Zenica s ciljem ostvarenja zahtjeva.