Poznat je uzrok smrti studentice Adise Atiković iz Tuzle

asd
Postupajući tužilac naredio je obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a na kraju je i potvrđeno da je riječ o samoubistvu

Uzrok smrti 23-godišnje Adise Atiković iz Tuzle, čije je tijelo pronađeno prošle sedmice, je zastoj srca usljed uzimanja velike količine medikamenata, potvrđeno je za Oslobođenje.

Postupajući tužilac naredio je obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a na kraju je i potvrđeno da je riječ o samoubistvu.

-Obducent nam zvanično još uvijek nije dostavio nalaz, ali je obavjestio tužioca da je smrt nastupila zbog zastoja srca usljed uzimanja velike količine medikamenata, odnosno riječ je o trovanju tabletama, kazao nam je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Smrt studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli šokirala je bosanskohercegovačku javnost, a tijelo je pronađeno u šumskom predjelu naselja Ilinčica, dan nakon što je porodica policiju obavijestila o njenom nestanku. Podsjećamo, pored Adisinog tijela na kojem nisu utvrđeni tragovi nasilja, a koje se nalazilo u njenom automobilu marke Ford Fiesta, pronađena je veća količina tableta, što je ukazivalo na moguće samoubistvo.

Dvadesettrogodišnja Adisa Atiković sahranjena je protekle subote, a na vječni počinak u nevjerici su je ispratili članovi porodice, rodbina, prijatelji i kolege sa fakulteta.