Poznati detalji samoubistva u KPZ-u Foča kao nastrožijem zatvoru u BIH

Samoubistvo Saša Vidović
Saša Vidović, osuđenik zbog krivičnog djela ubistva, izvršio je samoubistvo u Kazneno-popravnom zavodu Foča, kako smo već ranije pisali.

 

Izvršio je samoubistvo dok je bio na odsluženju zatvorske kazne u trajanju od 19 godina, zbog profesionalnog ubistva Miroslava Lazarevića, a dovodi se i u vezu sa ubistvom Aleksandra Stankovića, jednog od vođa navijača Partizana, koji je ubijen po istom modusu kao i Lazarević. Za ubistva su korištene situacije kada vozilo usporava zbog ¨ležećeg policajca¨ ili zbog semaforske signalizacije, tada bi izašli ispred vozila i vatrenim oružjem likvidirali lice.

Vidović je samouvistvo izvršio vješanjem o štok vrata gdje su ga pronašli zatvorski čuvari. U njegovoj ćeliji pronađena su i oproštajna pisma za brata i majku. O svemu je obaviješten njegov advokat Rusmir Karkin.

KPZ Foča ima reputaciju kao jedan od najstrožijih zatvora u BiH, a s obzirom da je Vidović važio za opasnog kriminalca, bio je smješten u posebno odjeljenje sa posebnim ćelijama u kojima ne postoji drugi način da se počini samoubistvo.

On je zajedno sa Aleksandrom Bulatovićem osuđen na ukupno 35 godina zatvora od strane Vrhovnog suda Republike Srpske zbog ubistva Miroslava Lazarevića 2016. godine. Ubistvo je učinjeno na ranije opisan način poslije čega su pobjegli ukradenim vozilom BMW X5 prema Sarajevu koje su zapalili pored zgrade u Aleji lipa.

Dovođen je u vezu sa još nekim ubistvima kao i da je bio egzekutor ¨škaljarskog klana¨.

Samoubistvo je počinio na dan svoje krsne slave.