Poznati glumac i prijatelj Vladimira Putina ponovo na sudu zbog optužbe za silovanje

Gerard
Ruski lider je Žeraru Depardjeu 2013. godine dao rusko državljanstvo

Pariški sud saopćio je danas da će nastaviti istragu protiv Žerar Depardje (Gerard Depardieu), jednog od najpoznatijih glumaca u zemlji kojeg je jedna glumica optužila za silovanje, piše "Reuters".

Tužioci su 2019. odustali od istrage, pozivajući se na nedovoljne dokaze, da bi je ponovo podigli kasnije te godine nakon nove prijave policiji.

U decembru 2021. godine, francuska glumica Šarlota Arnald Charlotte Arnould otkrila je na društvenim mrežama da je ona žena koja stoji iza optužbe, rekavši da ne može podnijeti da više šuti.

Pariški žalbeni sud je danas saopćio da je odbio Depardjeov zahtjev da odustane od istrage.

- Vijeće smatra da u ovoj fazi postoje ozbiljni i dosljedni znakovi koji opravdavaju da Gerard Depardieu ostaje pod istragom - navodi se u saopćenju.

Glumac je preko svog advokata ranije "odlučno odbacio" optužbu. Odluka od četvrtka o tome da li će se istraga okončati ili ne, nije se doticala pitanja Depardjeove krivične odgovornosti. On još nije optužen.

Inače, Depardju je veliki prijatelj ruskog lidera Vladimira Putina koji je naredio vojnu invaziju na nezavisnu i suverenu Ukrajinu. Upravo je Putin 2013. godine dao Depardjeu rusko državljanstvo.

 

FOTO: AGENCIJE