Poznati novinar Erol Avdović iz SAD objavio adrese glavna tri proizvođača vakcina

.

Erol Avdović, poznati novinar i dopisnik iz Sjedinjenih američkih država komentarisao je situaciju vezanu za nabavku vakcina u BiH i objavio adrese glavna tri proizvođača vakcina te pozvao bh. vlasti da se obrate. 

 

“Mislio sam to učiniti, ali drago mi je što je na tome insistirao uvaženi kolega Elvir Bucalo tokom mog današnjeg gostovanja u njegovom programu "BHT Uživo" (link slijedi kasnije), pa ovdje postavljam adrese glavna tri proizvođača vakcina u Americi - to su Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson (na kraju ovog posta). Ispravan put u nabavci vakcina koga je onaj koga je predočio američki ambasador u Sarajevu Eric Nelson: direktni kontakt državnih organa sa ovim komercijalnim američkim proizvođačima. Uz sve takav pristup a ne samo iščekivanje i moljakanje za donacijama jača ponos bh. građana, da ne kažem imunitet. 

 

STOP POLITIČKO MEDIJSKOM KANIBALIZMU - Svaka druga politizacija, usuđujem se reći - sve do medijsko-političkog kanibalizma ne proizvodi rezultate, a to je imperativ hitne - apsolutno što je najbrže moguće - nabavke provjerenih (licenciranih) vakcina za sve građane Bosne i Hercegovine. 

 

Sada se i politika i mediji (ako to smijem toplo preporučti) moraju do izvjesne mjere suzdržati radi kreiranja opće sinergije u korist svih bh.građana kojima je medicinska pomoć neophodna. Poslije ćemo tražiti krivce, argumentirano ionako kako je pribilježeno u arhivama - kronološki. 

 

ZADATAK BH DIPLOMATIJI - Naravno, ambasade/veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Washingtonu, ali i u ostalim svjetskim metropolama moraju po nalogu Sarajeva obaviti sve predistražne (pripremne) radnje odmah (trebale su to već učiniti) kako bi se izravno komuniciralo od američkih proizvođača. To važi i za druge destinacije sve do najvećeg farmaceutskog konglomerata "Serum Institute of India", jer Indija je i prije ove pandemije proizvodila 60 posto svih vakcina u svijetu. Dakle - AKTIVNO - a ne samo medijsko-političkim žonglerajima u Bosni i Hercegovini. Sretno. 

 

AMERIČKE ADSRESE I TELEFONI - Evo američkih adresa: 1. Pfizer Inc. 235 East 42nd Street NY, NY 10017 +1(212) 733-2323; 

 

2. Moderna, 200 Technology Square

Global Headquarters, 200 Technology Square, Cambridge, MA 02139; Phone +1 (617)-714-6500, Fax: (617)-583-1998; 

 

3. Johnson & Johnson, 1 Johnson And Johnson Plz, New Brunswick, 8933-0001, United States; Phone: +1 (732)-524-2455; Fax: (732) -214-0332.”- napisao je na svome FB Erol Avdović.