Projekti: Hrvatska postavlja radare na Jadranu: Poznato šest lokacija na kojima će biti

Policija Hrvatske kupuje stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine montiranih na tronošce, namijenjenih za vanjsku upotrebu u dnevnim i noćnim uvjetima te u uvjetima smanjene vidljivosti.

U okviru ove nabavke, osim fiksnih radara za 39,4 miliona kuna (oko 10 miliona KM), policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske objavilo je da nabavlja uređaje za mjerenje brzine, takozvane radare, za koje procjenjuje da će potrošiti do 39,4 miliona kuna, piše Novi list.

Na određenim mjestima u kućišta će biti instalirani uređaji za mjerenje brzine, a na drugim mjestima bit će montirana prazna kućišta, kako bi djelovala preventivno, a u njih će se po potrebi moći montirati i uređaji za mjerenje brzine, ovisno o policijskoj procjeni.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske uređaje za instalaciju dobit će policijske uprave u Bjelovaru, Čakovcu, Koprivnici, Osijeku, Požegi, Sisku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku. Na Jadranu radare na stupovima rasporedit će policijske uprave u Dubrovniku, Gospiću, Puli, Splitu, Šibeniku i Zadru.

Fiksni uređaji duž kolovoza bit će instalirani u razdoblju od ove do 2020. godine.