Pradjed vozi bebu u kolicima kako bi se njegova unuka odmorila, prizor topi srca

.
Pradjed koji čuva svoje praunuče i daje svojoj unuci zasluženi odmor rastopio je srca mnogih korisnika TikToka. U videu koji je pregledan gotovo tri milijuna puta, korisnica @Emilyinwanderland snimila je svog djeda kako šeće vrtom gurajući bebu u kolicima.

"Kad tvoj 95-godišnji djed šeće po vrtu kako bi tvoja beba zaspala, a ti možeš bez ometanja uživati u obroku", napisala je te dodala da je djed uživao u šetnji.

Prizor je mnoge oduševio.

"Prekrasan trenutak. Imaš sreće što si ga zabilježila i što ćeš imati takvu uspomenu", "Neka se svi sjete snimiti ovakve trenutke. Dobili smo tehnologiju da bismo ovakve trenutke mogli učiniti vječnima", pisali su neki.

Boom prabaka i pradjedova

Jedan dužnosnik Ureda za popis stanovništva SAD-a, citiran u New York Timesu, tvrdi da je Amerika usred booma prabaka i pradjedova. Procijenio je da će do 2030. većina osmogodišnjaka imati barem jednog živog pradjeda ili prabaku.

Baby boomeri su ljudi rođeni između 1946. i 1964. Rađali su vrlo mladi, a njihova djeca također imaju malu djecu, što znači da su danas žive tri ili četiri generacije obitelji.

Uloga prabake i pradjeda slična je ulozi bake i djeda, uz nekoliko suptilnih razlika.

"Neki pradjedovi i prabake ponovno žive svoje uloge djedova i baka. Brinu za svoje praunuku, putuju s njima, odgajaju ih. Međutim, češće su pradjedovi i prabake malo manje uključeni nego što su bili kao bake i djedovi", navodi članak na Liveabout.com.