"Pravdu za Davida": Djecu liječimo na cesti i pravdu tražimo na cesti

Brojni Goraždani danas su se odazvali pozivu Neformalne grupe građana koja je organizirala potpisivanje peticije "Pravda za Davida", mladića iz Banje Luke koji je tragično stradao polovinom marta ove godine.

Iz grada na Drini tako je poslana poruka kojom se traži pravda i istina za tragično stradalog studenta Davida Dragičevića, ali i drugu djecu koja su stradala, a da počinioci nikada nisu kažnjeni.

"Želimo da budemo dio Bosne i Hercegovine koja se digla na noge tražeći istinu i pravdu za Davida. Živimo u crnom vremenu gdje djecu liječimo na cesti i gdje pravdu u ovakvim slučajevima tražimo na cesti. Ne smijemo zaboraviti ni Amara, Mahira, Selmu, Editu, Denisa, Dženana. David kao da nas je ujedinio. Želimo poslati poruku da želimo mirno živjeti i da je dosta prolivene krvi u periodu 92.- 95. Želimo pravdu i istinu. Da se stručne službe bave zločincima, ali i uzrocima ovakvih dešavanja", ističe Selma Verem, jedna od organizatorica potpisivanja peticije.

Naglašava da je majka koja je jednostavno osjetila potrebu da reaguje. 

Amela Džafović-Kešan, majka dvoje djece, također je jedna od inicijatora potpisivanja peticije.

"Suština je da svi misle nije njemu. A jeste svima. Šta je ubilo našeg Armina Buljkovića? Ubio ga je sistem, stvaranje geta koje zbog svojih pravila tjera djecu da se voze 60 km ne bi li se malo zabavili. David pokojni je samo baška primjer brutalnosti kad te sistem ubije. Ne želim to svojoj djeci. To je sav motiv", ističe Amela.

Potpisivanju peticije priključio se i veliki broj mladih ljudi, te članovi Teatra mladih iz ovog grada.