Pravni fakultet Bihać i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove potpisali sporazum o saradnji

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću 26. decembra je upriličeno svečano potpisivanje sporazuma o saradnji između Pravnog fakulteta u Bihaću i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Bihać, kojem su pored potpisnika sporazuma prisustvovali: doc. dr. sc. Jasmina Bešlagić, nosilac predmeta Radno i socijalno pravo i doc. dr. sc. Nikola Findrik, ispred Pravnog fakulteta u Bihaću i dipl. pr. Admir Mujanović, sekretar Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Bihać, ispred organa uprave. Sporazum su potpisali dekan Pravnog fakulteta dr. sc.

Ovaj današnji čin je rezultat opredijeljenosti Pravnog fakulteta u Bihaću ka ostvarivanju ishoda učenja kroz sticanje praktičnih znanja i vještina studenata, a što je rezultiralo ostvarivanjem saradnje i sa drugim pravnim subjektima, poput pravosudnih institucija, organa državne uprave i drugih.

Image

Imajući u vidu specifične nadležnosti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Bihać, te ishode učenja nastavnog predmeta Radno i socijalno pravo, potpisivanje sporazuma o saradnji i njegova realizacija u narednom periodu biće od posebnog značaja kako za studente Pravnog fakulteta u Bihaću, tako i za Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove Bihać koja se i ovim činom stavila na raspolaganje široj društvenoj zajednici i dala svoj doprinos u procesu visokog obrazovanja na Univerzitetu u Bihaću.