fbpx Ovo je pravo lice profesorice Berine Fatić iz Vareša

Ovo je pravo lice profesorice Berine Fatić iz Vareša

Home

Ovo je pravo lice profesorice Berine Fatić iz Vareša

Pozvali su nas da dođemo i kako su kazali "svojim očima i ušima se uvjerimo ko je zapravo profesorica Berina"

Proteklih dana velika prašina u medijima se podigla oko lijepe i zgodne vareške profesorice Berine Fatić. Profesorica Fatića bila je top tema medija, ne samo u BiH, nego i u regionu o njoj su pisali u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori…

Po svemu sudeći, ispostavilo se na kraju da je profesorica Fatić žrtva sajber kriminala i senzacinalističkih neprovjerenih informacija.

Osim što su joj nezakonito ukrali i distribuirali privatnu fotografiju, snimljenu u vlastitom domu, profesoricu Fatić su optužili da se obnažena slikala u učionici, bez ijednog dokaza, po principu “rekla, kazala”.

Profesorica se nakon svega oglasila u javnosti i zaprijetila tužbom. Podršku su joj pružili učenici, kolege, njeni sugrađani, Varešani koji je poznaju i znaju kakva je osoba zapravo u pitanju i s koliko entuzijazma i profesionalnosti obavlja svoj posao u Mješovitoj srednjoj školi „Nordbat 2“ u toma bosanskom gradiću, rekli bismo, zaboravljenom od svih.

Sinoć smo na poziv njenih sugrađana “skoknuli” do Vareša. Pozvali su nas da dođemo i kako su kazali “svojim očima i ušima se uvjerimo ko je zapravo profesorica Berina”.

Stigli smo u obnovljeni “Radnički dom” u Varešu, u kojem je to večer bila zakazana – predstava. Potpuno anonimno, nikome se nismo predstavili. Na ulazu smo uredno kupili kartu koja košta 3 KM, i ušli u dvoranu. Krcatu! Da, krcata pozorišna dvorana u Varešu!

Profesorica je prije početka pozdravila prisutne i onima koji nisu imali mjesta da sjednu, a bilo je ih dosta, izvinila se i ponudila da za njih odmah po završetku prvog izvođenja, odigraju još jednu predstavu. No, svi su odlučili ostati u dvorani, bez obzira što su morali stajati.

A, predstava “Obad”, Dramske sekcije MSŠ „Nordbat 2“, koju vodi upravo profesorica Fatić. Profesorica je imala ulogu naratora, a na daskama koje život znače briljirali i do suza prisutne u dvorani nasmijali talentovani mladi glumci Nikolina Gajić, Andrea Jurkić, Lejla Alihodžić, Mateo Franjkić, Mihovil Prkić, Adin Lulić, Salko Likić i Amir Pajt.

Došao je i u predstavi uživao i vareški načelnik Zdravko Marošević. Uživali smo i mi. Pogledajte dio atmosfere sinoć u Radničkom domu Vareš koju smo zabilježili mobilnim telefonom i shvatit ćete ko je zapravo profesorica Berina Fatić…

Objavio: Čet, 18/04/2019 - 21:45
Back to top