fbpx Predao se drugi osumnjičeni za napad u Parizu, hapšenja u porodici

Predao se drugi osumnjičeni za napad u Parizu, hapšenja u porodici

Home

Predao se drugi osumnjičeni za napad u Parizu, hapšenja u porodici


Osumnjičeni, za kojim su tragale francuske vlasti nakon pucnjave u Parizu, predao se belgijskoj policiji, saopćio je portparol francuske policije.

- Muškarac, za kojim su belgijske vlasti raspisale potjernicu, predao se u policijskoj stanici u Antverpenu - kazao je za AFP portparol francuskog MUP-a Pjer-Arni Brande.

Osim toga, francuska policija privela je tri člana porodice napadača, koji je ubijen u pucnjavi s policijom u Parizu, javila je agencija Reuters, pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore.

Mediji su prethodno prenijeli da policija traga za drugim osumnjičenim za pucnjavu u Parizu, u kojoj je jedan policajac ubijen.

napadac

Brande je, za radio stanicu "Evropa 1", potvrdio da su drugog napadača identifikovali zvaničnici belgijskih sigurnosnih službi o čemu su obavijestili francuske vlasti, piše Reuters, prenosi B92. 

Prema njegovim riječima, dvojica policajaca, koji su ranjeni u napadu, su van životne opasnosti. 

AP podsjeća da je policija ubila napadača koji je sinoć otvorio vatru na Jelisejskim poljima. 

Portparol policije Žerom Bone je za TV-stanicu BFM rekao da je u bulevaru u vrijeme napada bilo "na hiljade ljudi" i da je zahvaljujući brzom reakcijom policije, koji su ubili napadača, izbjegnut "mogući pokolj".

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 21/04/2017 - 10:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top