Predsjednik PSG-a pretučen ispred mjesnog odbora Vučićevog SNS-a u Zemunu

sadf

Predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović napadnut je danas nakon što je primjetio neregularne izborne radnje u blizini mjesnog odbora SNS-a na Novoj Galenici u Zemunu.

Kako prenose srbijanski mediji, incident se dogodio u blizini mjesnog odbora Srpske napredne stranke Nova Galenika u Zemunu, a Grbović je, navodno, primjetio da pripadnici SNS-a koriste paralelne biračke spiskove, nakon čega su ga njih desetorica napali.

On je navodno pokušao da upozori grupu muškaraca, koji su se našli ispred prostorija SNS-a da ne smiju da prave paralelne izborne spiskove, a oni su zahtijevali od njega da se pomjeri.

Kad im je Grbović skrenuo pažnju da je u pitanju javna površina, oni su zahtijevali od njega da se "pomjeri sa javne površine“. Zatim je uslijedio incident, odnosno napad. Grupa koja ga je napala prvo je pokušala izbiti telefon iz ruku članova PSG koji su snimali čitav događaj, a potom su nasrnuli na Grbovića.

Napadači su se udaljili, a ubrzo je intervenisala i policija. Snimak napada je na svom twitter profilu podijelio srbijanski TV voditelj Ivan Ivanović.