Predsjednik SDA Cazin podnio neopozivu ostavku: Bakir okuplja starce oko sebe i vodi stranku u zaborav 

Kkk

Predsjednik SDA Cazin Mirsad Alićajić je upravo podnio ostavku na funkciju predsjednika u Cazinu i na sve stranačke funkcije. 

Kako navodi u pismu ostavke, nema demokratije u samoj stranci, gubi smisao SDA, da Bakir daje prednost pojedincu, a ne većini i zbog takvih pojedinaca poput Šemsudina Dedića, Esada Bašagića i Mirsada Vojića koji lični interes stavljaju ispred stranke ne želi više biti predsjednik u Cazinu. 

Zamjera i što mu ss mijenjala lista za izbore i najavljuje da će zbog svega SDA tek doživjeti potop 2022. godine. 

Podsjećamo da je Alićajić bio ove godine kandidat za gradonačelnika Cazina i da je izgubio, a SDA doživjela najveći poraz. 

Nažalost, ovo je vidljivo bilo odavno, od vremena kad je tada najviše poziconirani Cazinjanin Senad Šepić u vrhu SDA eliminisan kongresnom krađom, u kojoj su učestvovali i ljudi iz Cazina i Krajine, poput Huseina Rošića, koji je i na video snimku ostao trajno zabilježen kao osoba koja krade glasove, dopisuje za Bakira i one oko njega, a eliminiše jedinog Krajišnika i Cazinjanina koji je imao kičmu da se suprotstavi Bakiru i njegovoj kratkovidoj politici zanemarivanja Krajine i borbe za ‘općinu važniju od deset drugih’. 

Nažalost, oni koji su iznutra rušili i Alićajića i zbog kojih je podnio ostavku, rušili su i tada Šepića, ali je cijela općinska organizacija ostala gluha i slijepa, čak i pomagala rušenje i političku eliminaciju osoba iz svoga grada koje su mogle puno doprinijeti i za tu stranku, ali i Cazin i Krajinu u cjelini. 

Ovo je danas bio očekivan korak Alićajića, ali agonija i dalji pad SDA u Cazinu i Krajini će se još više nastaviti, do njenog potpunog pada i odlaska sa političke scene kao bitnog i uticajnog političkog subjekta. 

Pročitajte pismo ostavke Mirsada Alićajića u nastavku.

Image
Mmm