Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić danas bi mogao biti smijenjen

32
U Podgorici će danask biti održana četvrta vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će zastupnici odlučivati o smjeni predsjednika parlamenta Alekse Bečića, na prijedlog parlamentarne opozicije.

U obrazloženju prijedloga se navodi da Skupština za vrijeme mandata Bečića nije bila mjesto suštinskog političkog dijaloga, zbog čega nije uspjela ostvariti jednu od svojih osnovnih funkcija i dovesti do ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Prijedlog su dostavili zastupnici opozicije, a jedini koji ga nije potpisao je zastupnik Albanske liste Genci Nimanbegu.

Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP), koja je potpisala memorandum s Građanskim pokretom URA Dritana Abazovića o formiranju nove manjinske vlade, saopćili su da neće glasati za opoziv predsjednika Skupštine.

Bečićeva Demokratska Crna Gora je saopćila kako je svako ko na vanrednoj sjednici Skupštine glasa za njegovu smjenu ili ne učestvuje u glasanju napravio dogovor s Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića i formirao novu parlamentarnu koaliciju.