Predsjedništvo BiH dalo saglasnost: Oružane snage idu u Tursku

.
Usvojen je zaključak kojim se daje saglasnost Ministarstvu odbrane BiH da uputi deklarisani Medicinski tim Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku

 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je zaključak o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica zemljotresa.

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića saopćeno je da je Predsjedništvo BiH usvojilo zaključak kojim se daje saglasnost Ministarstvu odbrane BiH da uputi deklarisani Medicinski tim Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku.

Također, ovim zaključkom je zaduženo Ministarstvo odbrane BiH da po hitnom postupku preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi upućivanja mješovitog kontingenta Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica zemljotresa.

Ministarstvo odbrane BiH zaduženo je i da sagleda mogućnost doniranja opreme, potraživane od Turske kroz zahtjev dostavljen prema NATO EARDCC, te pokrene proceduru njenog eventualnog upućivanja, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Foto: Predsjedništvo BiH