Predstava „Bosanski lonac“ u ponedjeljak na Idrinovcu u Bosanskoj Krupi

Komedija "Bosanski lonac" bit će izvedena u ponedjeljak, 24 juna na igralištu Idrinovac s početkom u 21.00 sat. Ulaz besplatan.

U produkciji teatarskih projekata Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa, alternativna grupa Teatar komedije "Rajvosa" 24. juna (ponedjeljak) na igralištu „Idrinovac“ izvest će svoju jubilarnu, desetu pozorišnu predstavu "Bosanski lonac".

 Riječ je o komediji koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama...

 Predstava će biti izvedena u novoj adaptaciji i režiji Riada Ljutovića, po motivima teksta „Prognanici“ istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga Hasana Džafića, istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga, više puta nagrađivanog za komediografska i scenaristička ostvarenja.

U predstavi igraju Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Edin Drljević, Jasminka Požek Božuta i Aldin Tucić.

Obnovu predstave uradio je Riad Ljutović, adaptaciju teksta Edin Drljević, dok su muzičke numere preuzete od muzičkog sastava Dubioza kolektiv.