Rezidentna predstavnica Razvojnog programa UN u posjeti Gradu Cazinu

Grad Cazin i Poslovnu zonu Ratkovac posjetila je je Steliana Nedera, rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija- UNDP. S obzirom da Grad Cazin već dugi niz godina ostvaruje uspješne projekte u partnerstvu s UNDP, bila je ovo prilika za razgovor o aktuelnim i projektima koji se planiraju za budućnost.

-„Mi kroz MEG projekt dajemo podršku za osamnaest općina, a u Cazinu smo podržali prioritet iz strateškog razvojnog plana. Ja bih čestitala gradonačelniku i Gradu na ovom projektu koji je već osigurao prvog investitora, a s kojim dolaze i nova radna mjesta“, kazala je ambasadorica Nedera prilikom obilaska Poslovne zone Ratkovac.

Kroz MEG projekat za ovaj je projekat osigurano 250.000 konvertibilnih maraka, a od ove godine Poslovna zona Ratkovac je u potpunosti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima.

-„Ovo je bila prilika da prezentiramo i ovaj projekat, da iznesemo naše planove o širenju zone i ulaganju u ekonomski razvoj. U budućnosti nas očekuje još dosta sličnih projekata, a UNDP će, siguran sam, ostati naš partner i podrška jer je iza nas saradnja koju uspješno razvijamo već duži period“, istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Kako je istaknuto, predstavnici UNDP upravo su angažirani na razgovorima s lokalnim zajednicama i prikupljanju podataka na osnovu kojih će biti izrađen plan rada i ulaganja u narednih četiri godine.