Predstavnici mladih SDA, DF-a SBiH, NiP-a i NES-a potpisali zajedničku izjavu

stranke
Mladi su kazali da su primijetili razjedinjenost bh. patriotskog bloka i da žele da razgovorom dođu do zajedničkih rješenja.

 

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 31. godišnjice nezavisnosti naše države organiziran je međustranački sastanak predstavnika organizacija i foruma mladih.

Kako su naveli, uprkos svim međusobnim političkim razlikama, vjeruju da je domovina i ljubav prema njoj ono što ih okuplja i ujedinjuje, te da će ovog dana pokazati jedinstvo i političku zrelost.

Predstavnici foruma mladih potpisali su zajedničke izjave o zajedničkoj opredjeljenosti u očuvanju i njegovanju interesa Bosne i Hercegovine.

Ovom događaju su prisustvovali predstavnici i delegacije stranaka: SDA, SBiH NiP, DF i NES.

Mladi su kazali da su primijetili razjedinjenost bh. patriotskog bloka i da žele da razgovorom dođu do zajedničkih rješenja jer će oni sutra biti nosioci političkih promjena.

Kerim Balić (SDA) je rekao da danas žele poslati lijepu poruku i prijateljima i neprijateljima države i pokazati da postoji jedinstvo. Naglasio je da mu je drago što su se okupili u ovom broju.

Adnan Lukač (DF) je rekao da mu je drago što se uspjela okupiti probosanska ideja i da tu nema razlike bez obzira na političke razlike te da se može naći konsenzus kada je riječ o državi.

Anes Kastrati (SBiH) je rekao da pozdravljaju ovakav projekat i da je država BiH prioritet bez obzira na sve i da tu nema upitnika, plana B, C i da je cilj kojem svi treba da teže.

Nedim Salihagić (NES) rekao je da pozdravljaju ideju i da zajednički sadržilac treba biti BiH.

Emir Dobrača (NiP) rekao je da su se okupili da pošalju poruku koju su poslali i njihovi roditelji na ovaj dan. Uvijek će, dodaje, podržati slične inicijative.